A III. Sólyi Pálinka és Párlatverseny 2023.
Legjobb Kereskedelmi Pálinkája címet az idén a Solti Pálinkaház, Arany Sárfehér törköly pálinkája nyerte el. Illatában intenzív, markáns, kellemesen erőteljes, szépen hozza a Sárfehér törköly fajtára jellemző meghatározó aromákat.
Ízében kellemesen fanyar, hosszú lecsengésű, a törköly pálinkákra jellemző karakterek nagyon kellemes szájérzetet adnak az ízlelőbimbóknak. A lenyelést követően egy kellemes bizsergő érzés fut át a testünkön, örök emléket nyújtva a fogyasztójának.
Munkájával, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. Egyedi, sorszámozott, igen értékes különdíját, valamint „A Szent István Pálinka Lovagrend Sóly zászlós pálinkája” címet nyerte el Kovács János a Solti Páinkaház tulajdonosa, aki Bács-Kiskun legöregebb páinkafőzdéjét, „pálinka-alkotóműhelyét” irányítja.
Gratulálunk a díjhoz!
II.SÓLYI BALATON-FELVIDÉK, BAKONY-RÉGIÓ, VESZPRÉM NEMZETKÖZI PÁLINKA – ÉS PÁRLATVERSENY 2022
Legjobb Kereskedelmi pálinkája a Sümegi Pálinkaház- Birs (Vranja, Leskovaci) pálinka 2021, mely Smaragd-díjban részesült (Herendi sorszámozott tányért kapott elismerésül) és egyben a Szent István Pálinka Lovagrend Sóly zászlós pálinkája címet nyerte el 2022-2023 évre.
Illatában intenzív, markáns, kellemesen erőteljes citrusossággal szépen hozza a fajtára jellemző és elvárt jegyeket.
Ízében kellemesen fanyar, hosszan megmaradó fajtakarakterekkel, melyben a birs citrusossága dominál és izgalmas ízérzetett ad. Visszafogottsága kölcsönöz neki eleganciát.
Gratulálunk a díjhoz!
I.SÓLYI BALATON-FELVIDÉK, BAKONY-RÉGIÓ, VESZPRÉM
NEMZETKÖZI PÁLINKA – ÉS PÁRLATVERSENY 2021
Legjobb Kereskedelmi pálinkája, mely Smaragd-díjban részesült az 1CSEPPPÁLINKA (Herendi sorszámozott tányért kapott elismerésül) és egyben a Szent István Pálinka Lovagrend Sóly zászlós pálinkája címet nyerte el 2021-2022 évre.
1CSEPPPÁLINKA -Sárgabarack pálinka (évjárat: 2019) A pohárba kitöltve azonnal érezzük az ital virágos, és gyümölcsös, igazán játékos, de egyben határozott aromáit. Tovább illatolva zöldes citrusos karaktereit is megmutatja, de csak annyit, hogy a dzsemmes-lekváros aromákat kiemelje, ezzel hívogassa a fogyasztót. Mikor megkóstoljuk, ízében is mutatja a fanyarabb a héjból eredő karaktereket, ugyanakkor az édes és magkarakteres (marcipános) aromákkal együttesen ezek szép ívet rajzolnak. Miután lenyeltük, szánkat és torkunkat még hosszan kényezteti a gyümölcs aromáinak szépsége, így válik igazán emlékezetessé a fogyasztása.
Gratulálunk a díjhoz!